Inlocuire Coloane de Apa si Caldura in Blocuri

Serviciul de inlocuire coloane de apa si caldura din blocuri este oferit in urma cererilor masive pentru lucrari de instalatii de acest gen, avand in vedere vechimea medie a blocurilor din Romania.
inlocuire coloane blocuri

De ce e necesara operatiunea de inlocuire coloane?

Tevile vechi si colmatate reprezinta o reala problema in blocurile construite inaninte de 1990. Vedeti in imaginea de mai jos un exemplu de coloane colmatate.
coloane blocuri

Aceste coloane reprezinta un risc in asociatia de proprietari, avand in vedere ca in timp, peretii tevilor se subtiaza si incep sa apara pori, astfel din loc in loc, coloanele incep sa cedeze si apar avarii in bloc.

De multe ori, daca porii sunt mici, teava sparta nu se poate observa, insa daca aruncati o privire in nisa de la baie sau bucatarie, veti constata ca totul este umed si ruginiu. Acest lucru duce la degradarea si mai accentuata a coloanelor si inundatiile incep sa apara. Un alt efect este si inregistrarea acestori scurgeri la contorul de bransament, rezultand in neinchideri majore intre cantitatea facturata de furnizor si suma apometrelor din apartamente.

Coloanele fiind imbacsite cu depuneri, presiunea apei scade si apare fenomenul „nu urca pana la ultimul etaj”, in paralel, durata de viata a bateriilor, masinilor de spalat, etc, este scazuta din cauza impuritatilor.

Nota: In anumite situatii, pot exista si alte motive pentru care apa nu are presuniea dorita la ultimul nivel si procesul de inlocuire coloane nu reprezinta neaparat solutionarea acestei probleme.

Ce presupune procesul de inlocuire coloane?

Odata stabilit in cadrul asociatiei de proprietari ca vor schimba coloanele, va trebui sa colaboram strans, atat cu reprezentantii asociatiei, cat si cu locatarii. Trebuie sa avem in vedere urmatoarele:

  • In majoritatea cazurilor, pentru apa calda si rece coloanele sunt pozitionate in nisa. Exista o posibilitate mare ca sa fie necesara largirea ferestrelor de acces, adica sa se sparga. Specialistii nostri cauta sa efectueze aceste operatiuni cu deranj minim, ulterior, la cerere, putand asigura si reparatiile necesare.
  • In cazul in care vorbim de inlocuire coloane de apa calda si rece, se recomanda si inlocuirea canalizarii, pentru a nu se face deranj ulterior doar pentru acea operatiune.
  • Lucrarile se programeaza pe coloane, astfel, apartamentele suprapuse pe o coloana vor asigura accesul in ziua stabilita pentru o mai buna operativitate.
  • In cazul in care nu exista, se rocomanda montarea vanelor de inchidere la nivelul fiecarei coloane.

Ce materiale se folosesc?

Recomandam utilizarea tevilor de polipropilena, avand in vedere ca acest tip de material isi mentine proprietatile o perioada foarte lunga de timp. In cazul vanelor de izolare (robinetilor cu sfera), recomandam utilizarea brandurilor recunioscute mondial.

Mai multe detalii la 0746 43 55 55

Sau, puteti folosi formularul de contact si vom veni la dumneavoastra pentru a face o estimare de pret.

Cateva imagini cu instalatii realizate de noi, gasiti pe pagina noastra de portofoliu.